Çalkantılı bir yılın ardından endüstri kendini toparlarken, üretim alanları daha önce hiç olmadığı gibi inceleniyor. Yakın tarihli bir McKinsey raporunun da ortaya koyduğu gibi, fabrikalarda ve depolarda uzun vadede daha yüksek temizlik standartlarına ihtiyaç duyulmasıyla hijyen, yeniden açılışların ardından en önemli üretim endişelerinden biridir.
Rapora göre, pandeminin etkilerinden kurtulmak isteyen yöneticiler için çalışanları güvende tutmak en önemli öncelik olmalıdır. Yazarlar, ihtiyaç duyulan şeyin, “gelişmiş sağlık gözetimi, ortak araçların ve alanların kullanımına ilişkin kısıtlamalar ve ekipmanın düzenli olarak temizlenmesinin yanı sıra tüm işyerlerinin periyodik olarak derinlemesine temizliğini” içerdiğini çok net bir şekilde vurgulamaktadır.
Fabrika alanları iş güçlerini yeniden düzenledikçe ve pandemi artık bir sorun haline geldikçe, temizlik performansını doğrulama becerisine sahip olmak giderek daha önemli hale geliyor.

Endüstrinin Durumu
Eşi görülmemiş güvenlik endişeleri ve düşük iş gelirlerinin yanı sıra, her zamankinden daha fazla görev üstlenen çalışanlarla, daha fazla işyeri verimliliğine umutsuzca ihtiyaç duyulmaktadır.
Otonom temizlik robotlarının konuşlandırılması, ekiplere değerli zamanları verimli bir şekilde geri verir, böylece yüksek temas yüzeylerini sterilize etmek, trafik akışını yönetmek ve üretim hatlarını yönetmek gibi yalnızca insanların gerçekleştirebileceği görevlere odaklanabilirler.
Robotik zemin bakımı çözümleri, aynı görevi günde birkaç kez gerçekleştirerek tutarlılık ve veri destekli operasyon kayıtları sağlayabilir. Bu robotlar yardımcı araçlar olarak kullanılabilir ve aynı zamanda sürecin ön ve arka uçlarında insan desteğini gerektirir.
COVID-19, fabrika yöneticileri ve işverenler için daha yüksek personel devri, değişen güvenlik düzenlemeleri ve azalan kâr tahminleri gibi birçok engel oluşturdu.

Yöneticiler, şu anda en önemli endişe olan üretim katındakiler için işyeri güvenliğini sağlarken, operasyonlarını gerçek zamanlı olarak düşünmeli ve geliştirmelidir. Son aylarda işçiler fabrikalara geri dönme konusunda gerçek korkuları dile getirdiler.
Proses endüstrisi şirketleri, özellikle gıda işleme, buna istisna oluşturmaz. Bu endişelerin ışığında, daha yüksek düzeyde temizlik ve hijyen sağlamak, sağlam bir çözümün en bariz bileşenleridir.

Oyunda İleride Kalmak
Salgın koşullar otomasyonun başlangıcını hızlandırdı. Üretimde robotiklerin varlığı 2020’ye giden yıllarda artarken, virüsü kontrol altına alma ihtiyacı bu yılı robotik otomasyon için bir dönüm noktası haline getirdi.
Özellikle, otonom temizlik robotları (AMR’ler) ön saflara geliyor. Satışlar fırladı ve tedarik zinciri yöneticilerinin% 73’ü robotik teknolojisinin gelecekte önemli olacağını belirtti. Hijyen öncelikli olarak, kilitlenme kolaylaştığında çalışanları fabrikalara geri döndürmek için gelişmiş ve doğrulanabilir bir temizlik seviyesine ulaşmak için temizlik robotları piyasaya sürüldü.
Otonom birimler, üretim alanlarında çalışanlara işyeri hijyeni ve verimlilik kazanımları sunar. Fabrika katlarında gezinmek için kolayca programlanabilirler ve dinlenmeye veya hasta günlerine ihtiyaç duymazlar. AMR’ler ayrıca dinamik ortamları da idare edebilir.

Arka planda çalışan temizlik programları ile personel, diğer daha özel görevlere odaklanabilir. Yılın ilk üç çeyreği boyunca, temizlik robotları perakende, bakkal, ticari ofisler, alışveriş merkezleri ve diğer kamuya açık yerlerde çalışan işçiler için yaklaşık 2,4 milyon saat üretkenlik sağladı. Brain Corp verilerine göre bu, geçen yıl aynı dönemde 331.000 saatten yükseldi.
Ayrıca, dijital raporlama, robotların temizliğin doğru ve güvenilir şekilde değerlendirilmesini sağlar. Robotlar, temizleme programlarının ayrıntılı değerlendirmelerini sağlayan verileri toplar. Bu tür raporlama, temizlik faaliyetlerinin kesin doğrulukla ölçülmesini ve fabrika sahiplerinin görünmez bir viral tehditle karşılaştıklarında daha fazla güven duymalarını sağlar.

Yeni Bir Marka Değeri Olarak ‘Temiz’
Üretim alanlarının temiz olması yeterli değildir, aynı zamanda temiz olarak da kabul edilmelidir. COVID-19 önümüzdeki yıla kadar mevcut olacak ve İngiltere endüstrisi üzerinde yapılan bir anket, çoğu yöneticinin normal koşullara yakın herhangi bir şeyi geri yüklemenin 12 aydan fazla süreceğine inandığını ortaya koydu. Bu gerçeğin ışığında ihtiyaç duyulan şey, uzun vadeli koruma sağlayabilen süreçler ve çözümlerdir.

Halihazırda 14.000’den fazla temizlik robotundan oluşan dünyanın en büyük filosuna güç veren Brain Corp, tüm sektörlerde kullanımın arttığını gördü. 2020’nin ilk üç çeyreğinde, ABD perakende lokasyonlarında robotik yıkayıcıların medyan kullanımı önceki yıla göre% 14,5 arttı.
Brain Corp verilerine göre, bu yıl şimdiye kadarki kullanımın yaklaşık dörtte biri (% 24,6), geçen yıl yalnızca% 10,5’e kıyasla gündüz saatlerinde kullanımdan geldi. Bu rakamlar, gün boyu doğrulanabilir temizliğe doğru bir eğilim göstermektedir.

Modern temizleme teknolojisi – özellikle de AMR’ler – pandeminin etkisinde bir güvenlik atmosferi oluşturabilir. Doğrulanabilir bir temiz standart, endişeli bir işgücüne psikolojik güvence aşılamaktadır. Dahası, şirketler, yüksek temizlik standartlarıyla ilişkili bir marka imajına sahip olmaktan giderek daha fazla fayda sağlayacak.


Başarılı üreticiler, hijyen sorunlarının etkili bir şekilde yönetildiğini bilerek ekip üyelerinin güvenilir şekilde emniyette ve emniyette kalmasını sağlamak için teknolojik çözümler uygulayacaklardır. Endüstriyel alanlar salgın sonrası bir ortamda büyüdükçe, operasyonlarına veri odaklı temiz içerik katanlar, uzun vadeli sürdürülebilirliği daha iyi anlayacaklar.