Covid19 pandemisinden önce, perakende ortamlarındaki robotik dağıtımları istikrarlı bir şekilde büyüyor, etkinliklerini kanıtlıyor, “değer” üretiyor ve süreçte sağlam bir yatırım getirisi sağlıyordu. Covid bir hızlandırıcı görevi gördü, öyle ki 2021’de robotik teknolojileri perakende sektörünü dönüştürecek.

2020’ye girerken, perakendecileri kendilerini yoğun e-ticaret baskısı, artan maliyetler ve verimlilik kaybı gibi bir dizi ciddi zorlukla mücadele ederken buldular. Hızlı bir şekilde bir yıl geçti ve COVID-19 küresel salgının ortaya çıkması sayesinde bu zorluklar daha şiddetli (ve yoğun) hale geldi. Sağlık krizi, otomasyonun ve robotik teknolojisinin değerini hızla odak noktasına getirdi ve daha önce ortaya çıkan teknolojiye yatırım yapmayı reddeden veya bu yatırımdan vazgeçen perakende operasyon yöneticilerini yeniden düşünmeye zorladı. Salgın dalgalanması ve alışveriş alışkanlıklarının hızla gelişmesiyle birlikte, perakende robotiklere olan ilgi artıyor.

Farklı boyutlardaki perakende satış noktalarında robotik dağıtımları, 2021’de daha fazla perakendecinin stratejik değerlerini anlamaya başlamasıyla hızlanmaya devam edecek.

Robotlar Gerekliliğe Evrimleşiyor
İki yıl kadar yakın bir zaman önce, perakende ortamları gibi trafiğin yoğun olduğu halka açık yerlerde çalışan zemin bakım robotları, elektrikli süpürgeler ve diğer kendi kendine çalışan makineler bir yenilik olarak görülüyordu – ilginç ama gerekli değil olarak. Bu görünüm, mobil robot konuşlandırmaları için bir hızlandırma görevi gören Covid19 salgınıyla değişti. Sistemler çoğaldıkça ve yatırım getirisi, diğer operasyon verileri daha yaygın olarak kullanılabilir hale geldikçe, robotik teknolojisinin her boyuttaki perakendeciye birçok fayda sağladığı ve düzenli mağaza operasyonlarının vazgeçilmezi haline geldiği kanıtlandı. Covid19 salgınının başlamasıyla temizlik iş yükleri katlanarak artarken bölgesel zincirler, ve büyük perakendecileriyle birlikte, çalışanları desteklemek ve verimliliği artırmak için otonom yıkayıcıları hızla artırdı. ABD perakende zincirlerinde robotik temizleyicilerin ortalama kullanımı, 2019’un aynı dönemine kıyasla yılın ilk üç çeyreğinde% 14,5 artarak tahmini 2,4 milyon saatlik bir üretkenlliğe ulaştı. Zemin bakım makinelerinin kullanımı, çalışanları yüksek temas yüzeylerini sterilize etmek, rafları yeniden doldurmak, müşterileri desteklemek gibi daha yüksek katma değerli görevlere odaklanmaya teşvik etti. Farklı boyutlardaki perakende satış noktalarında robotik dağıtımları, 2021’de daha fazla perakendecinin stratejik değerlerini anlamaya başlamasıyla hızlanmaya devam edecek.

Robotik Veriler Operasyonel Performansını Doğruluyor ve İyileştiriyor
Otonom robotların en önemli (ve genellikle gizli) faydalarından biri, uzaktan raporlama ve bulut kullanımı sayesinde eş zamanlı kullanım verilerini elde etme özelliğidir. Örneğin, zemin bakım robotları, temizlenen alanlar, çalıştırılan rutlar ve süreler gibi temel performans göstergelerine ilişkin ayrıntılı ölçümlerin yanı sıra bakımı yapılan alanların görsel ısı haritaları, zemin kalitesi ve çok daha fazlasını sağlar. Ülkemizde Ara Robotik tarafından bu tip bir çalışma yapılmaktadır. Bu verileri bilinen manuel yöntemlerle toplamak zordur, zaman alır. bu veriler ve raporlama tesis yöneticilerinin günlük temizlik ve bakım performansını doğrulamasına ve optimize etmesine, ayrıca kurumsal hedefleri daha iyi yönetmesine olanak tanır. 2021’de, yöneticilerin operasyonlarını iyileştirmek ve net “iş kanıtı” ölçütlerini göstermek için robotik verileri kullandığını görmeyi daha çok bekleyebiliriz. Çünkü her şey verim artık!

Çift İşlevli Robotlar Yeni Verimliliklere Yol Açıyor
Her ne kadar temizlik veya depolama robotları tek başlarına yaygınlaşsalar da tek işlevli robotların ömrü çok uzun olmayacaktır. Tek bir otonom platform üzerine yerleştirilebilen ve kullanıcı tarafından kolaylıkla değiştirilebilecek şekilde tasarlanan yeni nesil robotlar, örneğin Ara Robotics firmasının ARI platformu, yakın geleceğin en parlak atılımlarında olabilir. Bu şekilde zemin bakımı yapılırken aynı zamanda ortam sterilizasyonu veya raf sayımı kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir.

Mağaza İçi Robotlar = İyi Perakende Deneyimleri
Kendi kendine giden robotlar geçmişte alışveriş yapanlardan ilginç bakışlar almış olabilir, ancak bugün daha az ikinci bakış alıyorlar. Ulusal perakende zincirleri, salgın sırasında robotik yıkayıcıların kullanımını artırdı ve bunları gün içinde giderek daha fazla kullanıyorlar. Aslında, ABD’deki perakendecilerde robotik yıkayıcıların gündüz kullanımı 2020 yılının ilk üç çeyreğinde geçen yıla göre% 133 artmıştır. Artan kullanım ve halka açık görünürlük, robotlar etrafında artan tüketici konforuna dönüşüyor ve bu da perakendecilere robotik uygulamalara yatırımı genişletme gücü veriyor.

Perakende Mağazaları Çok Robotlu Ortamlara Dönüşüyor
Temizlik robotları, perakende sektöründe açık ara en popüler robotik uygulama türüdür, ancak mağaza içi teslimat ve perakende raf analitiği için özerk çözümler hız kazanıyor. ABI Research’e göre, AMR’lerin yıllık toplam sevkiyatları, perakende dahil olmak üzere birçok sektör dikeyinde 2030 yılına kadar 2,5 milyonun üzerine çıkacak. Bu, üretkenlik için harika bir haber ancak bir sorunu ortaya çıkarmaktadır: farklı üreticilerin farklı robotik uygulamalarının tek elden nasıl yönetileceği. Birleşik, bulut bağlantılı bir yaklaşım, merkezi veri barındırma ve raporlama, yerleşik güvenlik protokolleri, bağlı kullanıcı deneyimleri ve otomatik yazılım yükseltmeleri sağlayarak perakendecilerin robotik filoları yönetmesini kolaylaştıracaktır.

Robotlar Gittikçe Yapay Zeka Ağırlıklı Sezgisel ve Kullanımı Daha Kolay Oluyor
Yakın zamana kadar, otonom robotlar çoğunlukla mühendisler tarafından yakından izlenebilecekleri sıkı bir şekilde kontrol edilen depo ve üretim ortamlarıyla sınırlıydı. Ancak, perakende gibi ticari ortamlarda uygulanabilir olmaları için, teknik olmayan kullanıcılar için geliştirilmiş çözümlere erişilebilir olmalıdır. Perakende ortamlarında kullanılan robotlar, kullanıcı arayüzleri, grafiksel raporlama ve kolay kullanım talimatları içermelidir, aksi takdirde çalışanlar bunların kullanılmasının çok zor olduğunu düşünecek ve geleneksel yöntemlere geri döneceklerdir. Perakende ve diğer sektörlerle ilgili basitleştirilmiş kullanıcı deneyimleri, halka açık tüm ticari robotlar için temel bir gereklilik haline gelecektir.

Robot Değeri ve Yatırım Getirisi Maliyet Tasarruflarının Ötesine Genişliyor
Otonom robotlar büyük maliyet tasarrufu sağlar, ancak faydaları yalnızca maddiyatın çok ötesine geçmektedir. Sıkıcı, tekrarlayan görevlerle ilgilenen robotlar, çalışanların müşterilerle daha fazla zaman ayırabilmesi gibi diğer önemli görevlere odaklanmasını sağlayan ek üretkenlik sağlar. Daha fazla perakendeci robotları benimsemenin uzun vadeli avantajlarının farkına vardıkça, perakende sektörünün daha bütünsel bir ROI tanımı kullanarak yenilikçi teknolojileri değerlendirmek için yeni bir yaklaşım benimsediğini görmeyi bekleyebiliriz.

Robotlar, Marka Değerinin Temel Unsuru Olan “Temizliği” Yeniden Tanımlıyor
Pandemiye kadar, temizlik “üçüncü vardiyada” – mağaza kapandıktan sonra gece geç saatlerde yapılacak bir şey olarak görülüyordu. Bu durum, pandeminin başlamasıyla değişti, çünkü korkan tüketiciler düzenli seyahatlerini azalttı ve çevrimiçi alışverişe başladı. Özellikle ABD pazarında, alışveriş yapanların endişelerini gidermek için perakendeciler, robot temizleyiciler de dahil olmak üzere temizlik programlarını önemli ölçüde geliştirmek ve günün her saatinde temizlik yapmak zorunda kaldı. Ufukta potansiyel bir aşı olsa bile, bu eğilim muhtemelen hiç değişmeyecek.

Görünür temizlik, birçok bakkal ve perakendeci için kalıcı bir marka değeri haline geldi. 2020, belki de ömürde bir kez yaşanan sağlık krizi nedeniyle robotik için bir dönüm noktası olmuştur. Birkaç ay içinde robotlar perakende satış noktalarının ve birçok büyük alışveriş lokasyonundaki tanıdık yerlerin başarısı için gerekli hale gelmiş ve kalıcı olmuşlardır. Bu eğilimin 2021 ve sonrasında hızlanmasını bekliyoruz.